Topkwaliteit

Alissa champagne DSC 0428Alles is er op gericht om de bloemen een lang vaasleven te geven. Dat begint met de rassenkeuze. Montana kiest alleen de sterke rassen Lisianthus, die stevige takken en een lange houdbaarheid hebben. Het spreekt voor zich, dat de hele kwekerij er op gericht is om optimaal sterke takken te produceren. Zo worden de planten altijd een stuk ruimer gepoot dan gebruikelijk is, om vollere takken te krijgen en wordt er volop gebruik gemaakt van een hoog belichtingsniveau. Montana is van nature een ambachtelijke kwekerij waar de bloemen dus stuk voor stuk stevig verwend worden met het beste voedsel, persoonlijke aandacht en een heerlijk zonnetje.

Lang genieten

Om de kwaliteit zo lang mogelijk te garanderen worden de bloemen direct na het oogsten in veilingemmers op water gezet, waarin extra snijbloemenvoedsel is toegevoegd. De Lisianthus wordt diezelfde dag nog vers naar de veiling en de desbetreffende kopers getransporteerd op water met snijbloemenvoedsel. Montana doet dit om zo de bloem een verantwoord ‘lunchpakketje mee te geven voor onderweg’. Hierdoor wordt, wanneer ook bij u snijbloemenvoedsel wordt toegevoegd, het vaasleven verdubbeld.

Vernieuwend

Door de tijd is gebleken dat Montana een neus voor nieuwe soorten heeft, door nauwe samen werking met de veredelaar zijn al heel wat successen geboekt!

Montana Lisianthus is inmiddels weer nieuwe juweeltjes op het spoor en is ook die prachtig mooie nieuwe soorten Lisianthus al volop aan het produceren:

Specialiteiten

Alissa White DSC 0796Montana Lisianthus introduceert allerlei bijzondere nieuwe variëteiten van Lisianthus zoals:

- De Lisianthus met grote gevulde bloemen:

 • Nieuw Nieuw Nieuw
  Chaconne Soft Pink en de Chaconne Wedding Pink
  een prachtige echt zachtroze gekleurde lisianthus en een nog lichtere roze Lisianthus.

 • De prachtige bloemen als sterren van Montana: Alissa en haar geweldige knopexplosies!!
  Alissa Wit, Alissa Geel, Alissa Groen, Alissa Blauw, Alissa Lichtroze, Alissa Hanoi Roze, Alissa Rosé, Alissa Licht Abricot, Alissa Champagne en de Alissa Perzik.

 • Onze Super Speciale Stracciatella: echt bijzonder, volledig lavendel met kleine elegante zacht melkblauwe gekleurde vlekken op haar bloemblaadjes.

 • Ook andere merken in grote gevulde bloem lisianthus zoals de Celeb Grape, Celeb Cristal, Celeb Blue Chateau, Celebrich Queen met haar prachtige grote roze bloemen en knoppen.

 • De magische Blue Chateau, wiens kleur van beige verandert in lavendel in je vaas.

 • De extra grote elegante Giant White, met de sprookjesachtige uitstraling. Ideaal voor je bruidsarrangementen. En prachtige vaasduurzaamheid !!

- De speciale gevulde bloem Lisianthus:

 • De Rosanne in de trendy intense warme kleuren, gevuld met rotsachtige bloemblaadjes: Rosanne deep Brown en Rosanne TerraCotta
 • De Rosita Nude Champagne, met een mooie en romantische zachte huidskleur.
 • De Sabrina Orange, een warme en trendy perzikkleurige lisianthus met haar speciale stervormige knoppen.

- De enkele specialiteiten; ook wel bekend als 'de nieuwe generatie in enkele lisianthus' erg trendy, erg sterk!

 • De Bohemian Choco, Bohemian Zwart Violet en Bohemian Feminine Pink. Ze ruikt echt hemels.
 • De Falda White, met mooie lisianthusbekers
 • De Botanic's, in Roze, Blauw, Wit, Lavender Mist en Nieuw de Botanic Apricot!

Montana won de eerste prijs, de 'Dutch Tulip Award' met de Botanic's voor beste innovatie in snijbloemen.

Ontwerpers houden van hen vanwege hun trendy tuin- en bos 'look en feel', alsof 'je ze uit je eigen achtertuin hebt geplukt'. Deze schoonheden voegen veel 'beweging' toe en geven dit speciale luchtige tintje aan je arrangement.

 

Alle super sterk en echt prachtig!